top of page

Al een aantal jaar, sinds 2018, geef ik onder de naam 'Potje Kleien' laagdrempelige cursussen en workshops handvorm kleien (let op dus zonder draaischijf) in mijn atelier in Amsterdam. Momenteel heb ik mijn atelier aan huis waardoor er plek is voor max. 5 personen per "klas"; hierdoor is er extra veel ruimte voor persoonlijke aandacht. 
Hier het overzicht van de mogelijkheden en data. Meld je aan of stel je vraag via onderstaand formulier. En kijk eens op de Potje Kleien instagram om te bewonderen wat je voorgangers maakten!

62BDCA7A-2A6A-4AE5-B1F2-B70C2F71A6BC.JPG

4-weekse cursus

Dit is de klassieke Potje Kleien formule. Zoals altijd is er geen enkele eerdere ervaring nodig om mee te doen, en je mag zelf kiezen wat je wilt maken. We beginnen de eerste les met het oefenen van wat basistechnieken en gaan dan al snel over tot jouw eigen project, waar ik je uiteraard mee zal helpen. Van de vier lessen zijn de eerste drie klei-lessen, de laatste les ga je je werk zelf glazuren. Tussen de 3e en 4e les wordt een week overgeslagen, in deze week laten we het werk drogen en zal ik het biscuit bakken ter voorbereiding op het glazuren. Ik bak alles vervolgens voor je af waardoor je een volwaardig eindresultaat hebt: je kan er van eten, uit drinken en het mag zelfs in de vaatwasser. 
Kosten voor deelname inclusief materiaal & stoken zijn €180 pp.​​​​​​​​


De eerste cursussen van 2024 zitten inmiddels vol.
Hier onder een overzicht van de cursus reeksen waar plek is:  

 

Workshop

Op dit moment staan er geen workshops op de planning. Wel is het altijd mogelijk een afspraak te maken voor een privé workshop voor een groep van minimaal 3 en maximaal 6 personen. (Zes is echt de max vanwege mijn bescheiden formaat atelier. Voor grotere groepen is het wel mogelijk een workshop te verzorgen op uw eigen locatie)

In de twee uur durende workshop ga ik jullie de basistechnieken van het handvorm kleien leren. We beginnen met het maken van een duimkommetje. Vervolgens kan je dit uitwerken tot jouw eigen mok, kom, of vaasje etc. Jullie kunnen je werk ook beschilderen. Ik ga het vervolgens voor jullie drogen, biscuit bakken, glazuren en nog een bakken. Het eindresultaat is 3 weken na de workshop op te halen.

Kosten voor deelname inclusief koffie, thee, wat lekkers, materiaal en glazuur & stookservice is €75 per persoon. 
 

Zin om te kleien?

Nieuwpoortstraat 113 
1055RZ Amsterdam

  • Instagram

potjekleien

Thanks for submitting!

bottom of page