top of page

Al een aantal jaar (sinds 2018) geef ik onder de naam 'Potje Kleien' laagdrempelige cursussen en workshops handvorm kleien in mijn atelier in Amsterdam. Momenteel heb ik mijn atelier aan huis waardoor er plek is voor max. 5 personen per "klas"; hierdoor is er extra veel ruimte voor persoonlijke aandacht. 
Hier het overzicht van de mogelijkheden en data. Meld je aan of stel je vraag via onderstaand formulier. En kijk eens op de Potje Kleien instagram om te bewonderen wat je voorgangers maakten!

62BDCA7A-2A6A-4AE5-B1F2-B70C2F71A6BC.JPG

4-weekse cursus

Dit is de klassieke Potje Kleien formule. Zoals altijd is er geen enkele eerdere ervaring nodig om mee te doen, en je mag zelf kiezen wat je wilt maken. We beginnen de eerste les met het oefenen van wat basistechnieken en gaan dan al snel over tot jouw eigen project, waar ik je uiteraard mee zal helpen. Van de vier lessen zijn de eerste drie klei-lessen, de laatste les ga je je werk zelf glazuren. Tussen de 3e en 4e les wordt een week overgeslagen, in deze week laten we het werk drogen en zal ik het biscuit bakken ter voorbereiding op het glazuren. Ik bak alles vervolgens voor je af waardoor je een volwaardig eindresultaat hebt: je kan er van eten, uit drinken en het mag zelfs in de vaatwasser. 
Kosten voor deelname inclusief materiaal & stoken zijn €175 pp.

Aankomende cursus data:​​​​
 

​* Alle cursussen van september tm december zijn vol. Binnenkort plaatst ik hier een overzicht van de nieuwe data voor januari tm maart. De cursussen zullen weer plaatsvinden op de dinsdag en donderdag avonden.*


Thema Workshop

Kleien met een duidelijk doel voor ogen. Zoals het maken van kandelaars of juist mokken of espresso kopjes. Doordat alle neuzen dezelfde kant op staan in deze eenmalige workshop lukt het om in hele korte tijd iets moois neer te zetten, ook als je nog geen ervaring hebt. 

Kosten voor deelname inclusief koffie, thee, wat lekkers, materiaal en glazuur & stookservice is €75. 


 

Mokken & Kopjes

Van klein tot groot, met een oor eraan of juist zonder. Binnen deze workshop zal je ongeveer 1 á 2 grote mokken kunnen maken of 2 á 4 kleine (espresso) kopjes. 
Zondag 29 oktober 10-12h 

Zondag 3 december 10-12h
Zondag 3 december 14-16h

 

Kandelaars

Maak het huis gezellig met je eigen gemaakte kaarsenhouders, in alle soorten en maten. Je gaat ongeveer 3 kandelaars maken; een beetje afhankelijk van het formaat en de moeilijkheidsgraad van je idee. 

Zaterdag 2 december 10-12h
Zaterdag 2 december 14-16h

Zin om te kleien?

Nieuwpoortstraat 113 
1055RZ Amsterdam

  • Instagram

potjekleien

Thanks for submitting!

bottom of page