Al een aantal jaar geef ik onder de naam 'Potje Kleien' laagdrempelige cursussen en workshops handvorm kleien in mijn atelier.

Momenteel heb ik mijn atelier aan huis waardoor er plek is voor max. 4 personen per "klas"; hierdoor is er extra veel ruimte voor persoonlijke aandacht. 

Zin om mee te doen? Vul onderstaand formuliertje in en ik neem contact me je op.

4-Weekse Cursus

Dit is de klassieke Potje Kleien formule. Zoals altijd is er geen enkele eerdere ervaring nodig om mee te doen, en je mag zelf kiezen wat je wilt maken. We beginnen de eerste les met het oefenen van wat basistechnieken en gaan dan al snel over tot jouw eigen project, waar ik je uiteraard mee zal helpen. Van de vier lessen zijn de eerste drie klei-lessen, de laatste les ga je je werk zelf glazuren. Ik bak alles vervolgens voor je af waardoor je een volwaardig eindresultaat hebt: je kan er van eten, uit drinken en het mag zelfs in de vaatwasser. 

Aankomende cursus data:

 • Dinsdag avond 19.00-21.00
  10, 17, 24 januari & 7 februari 

  (Helaas! Deze reeks zit alweer vol)

 • Donderdag avond 19.00-21.00
  12, 19, 26 januari & 9 februari

  (Helaas! Deze reeks zit alweer vol)

 • Dinsdag avond 19.00-21.00
  14, 21, 28 februari & 14 maart

  (Helaas! Deze reeks zit alweer vol)

 • Vrijdag ochtend 10.00-12.00
  17, 24 februari, 3 & 17 maart


Tussen de 3e en 4e les wordt een week overgeslagen, in deze week laten we het werk drogen en zal ik het biscuit bakken ter voorbereiding op het glazuren. Kosten voor deelname inclusief materiaal & stoken zijn €175 pp. 

Thema Workshop

Een zaterdag ochtend of middag kleien met een duidelijk doel voor ogen. Zoals het maken van kandelaars of juist mokken of espresso kopjes. Doordat alle neuzen dezelfde kant op staan lukt het om in hele korte tijd iets moois neer te zetten, ook als je nog geen ervaring hebt. 
Binnenkort meer info over thema's en data.

Privé Workshop

Het is ook mogelijk om met je eigen groep van 4 personen een ochtend of middag te komen kleien. We nemen 3 uur de tijd en het gekleide werk kan ook beschilderd worden. In overleg prikken we samen een datum.  
Kosten zijn €75 pp inclusief materiaal & stoken. Ook zorg ik altijd voor koffie, thee en wat lekkers.

Zin om te kleien?

Nieuwpoortstraat 113 
1055RZ Amsterdam

 • Instagram

potjekleien

Thanks for submitting!