top of page

Al een aantal jaar (sinds 2018) geef ik onder de naam 'Potje Kleien' laagdrempelige cursussen en workshops handvorm kleien in mijn atelier in Amsterdam. In mijn atelier aan huis is er plek is voor max. 5 personen per "klas"; hierdoor is er extra veel ruimte voor persoonlijke aandacht. 

Let op: Potje Kleien zijn dus lessen in handvormkleien, ik geef geen les in pottenbakken op de draaischijf.


Hieronder het overzicht van de mogelijkheden en data. Aanmelden kan direct via de webshop, of stel je vraag via onderstaand formulier of mail. En kijk eens op de Potje Kleien instagram om te bewonderen wat je voorgangers maakten!

4-weekse cursus

Dit is de klassieke Potje Kleien formule. Zoals altijd is er geen enkele eerdere ervaring nodig om mee te doen, en je mag zelf kiezen wat je wilt maken.

 

We beginnen de eerste les met het oefenen van wat basistechnieken en gaan dan al snel over tot jouw eigen project, waar ik je uiteraard mee zal helpen. Van de vier lessen zijn de eerste drie klei-lessen, de laatste les ga je je werk zelf glazuren. Ik bak alles vervolgens voor je af waardoor je een volwaardig eindresultaat hebt: je kan er van eten, uit drinken en het mag zelfs in de vaatwasser. 

Tussen de 3e en 4e les wordt een week overgeslagen, in deze week laten we het werk drogen en zal ik het biscuit bakken ter voorbereiding op het glazuren.

 

Kosten voor deelname inclusief materiaal en het afbakken van alle creaties is €190 pp. 

Aankomende cursus data​​​​​​​


 

Thema Workshop

Kleien met een duidelijk doel voor ogen in een eenmalige workshop van twee uur. Denk aan thema's zoals het maken van kandelaars of juist mokken of espresso kopjes. Doordat alle neuzen dezelfde kant op staan in deze eenmalige workshop lukt het om in hele korte tijd iets moois neer te zetten, ook als je nog geen ervaring hebt. ​

Kosten voor deelname inclusief koffie, thee, wat lekkers, materiaal en glazuur & stookservice is €75. 

Aankomende cursus data​​​​​​​

​​

  • Zaterdag 6 juli   10.00-12.00
    Workshop mokken maken! 

     

  • Zaterdag 6 juli   14.00-16.00   (VOL)
    Workshop bordjes maken. Je kan hierbij kiezen of je wilt werken met een marmer techniek waarbij de kleur door de klei wordt gekneed, of dat je de klei wilt beschilderen.

Privé
Workshop

Ben jij met je eigen groep van 3 tot 6 personen?
Dan kunnen we samen een datum prikken voor een eenmalige workshop! We nemen 2 uur de tijd en het gekleide werk kan ook beschilderd worden. Kosten zijn €75 pp inclusief materiaal en glazuur & stookservice. Ook zorg ik altijd voor koffie, thee en wat lekkers.

Vanwege het formaat van mijn atelier hanteer ik een maximum groepsgrootte van 6 personen. Voor grotere groepen is het wel mogelijk de workshop op uw eigen locatie te geven, neem even contact op over de mogelijkheden.

62BDCA7A-2A6A-4AE5-B1F2-B70C2F71A6BC.JPG

Zin om te kleien?

Adres:

Nieuwpoortstraat 113
1055RZ Amsterdam

Contact:

hi@studiodaphnezuilhof.com

Volg ons op instagram:

@potjekleien

bottom of page