top of page

Over Studio Daphne Zuilhof

 

Keramiek (en meer) gemaakt om het alledaagse leven te vieren.

Daphne is opgeleid als industrieel ontwerper maar werkt nu al een aantal jaar bijna uitsluitend met keramiek. Werkend ergens op het grensvlak van ambacht en ontwerp. Elk item dat je in de webshop aantreft is door Daphne met de hand gemaakt, met grote zorg voor elk detail. 

Het moet iets te maken hebben met een fascinatie voor de dagelijkse objecten die ons omringen, die deel worden van onze dag en onze routines, dat keramiek zo'n sterke magnetische werking heeft gehad. In combinatie met het aanleren van het ambacht. Want het is ook juist de moeite, de vele verschillende handelingen en zelfs ook de keren dat het mislukt, die maken dat dat dagelijkse kopje koffie nog net wat meer bijzonder wordt.

Er zijn meer redenen om te kiezen voor een ambachtelijke benadering en een belangrijke daarvan heeft te maken met de zorgen over de milieu impact van productie op industriële schaal. Daarom is in de studio alles er op gericht om schadelijke gevolgen voor het milieu te voorkomen. Dit houdt onder andere in dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de herkomst en verwerking van alle grondstoffen, dat afvalmateriaal gerecycled wordt, en dat de oven draait op lokale groene energie van vandebron.

daphne_mamiya64504-hr.jpg

Contact

 

Voor alle vragen, suggesties, gedachten, opdrachten en samenwerken; neem gerust contact op!


Je kunt me bereiken op: hi@studiodaphnezuilhof.com

Studio Daphne Zuilhof
Nieuwpoortstraat 113
1055RZ Amsterdam​

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

bottom of page